Как да се преборим с болките в ставите?

Доказано ефективен е специален колаген, който подобрява подвижността

Знаете ли, че човешкото тяло се състои от 206 кости? Впечатляваща цифра, която нараства още повече, когато се добави броят на ставите. Въпреки това, в допълнение към подобрената мобилност, тези цифри за нас означават, че има стотици места, където можем да усещаме болка през годините. Страданието, което не ви позволява да спите, болките в ставите водят до оплаквания, които ни карат да посещаваме различни лекари: от общопрактикуващи лекари до специалисти като ортопед – травматолог, ревматолог, рехабилитационен физиотерапевт, а понякога дори и невролог. След като почукат на повече от една врата, тези, които познават болката от дълго време, са намерили ефективно средство за облекчаване на състоянието на ставите си: специалният колаген, съдържащ се в Collanol. Хората, които са го пробвали, са категорични, че работи безотказно.

Помощ при артроза

Помощ при артроза

Термините, с които лекарите назовават проблема, са много, но болката е една – силна и парализираща. Именно тъпата болка дълбоко в коляното при всяко движение е симптом за остеоартрит (или наричан още артроза). Усещаме го, когато времето се влошава. Боли ни и когато станем от стола след дълго седене. Артрозата обаче не засяга само коленете, а може да порази всяка става.

• Гонартроза – артроза на коленната става
• Коксартроза – артроза на тазобедрената става
• Ризартроза – артроза на ставата на палеца на ръцете

Добрата новина е, че действието на Collanol е доказано точно при тази страшна диагноза. Проведените клинични проучвания* показват, че само с 1 капсула на ден, в която има точно 40 mg от специалния колаген, той е в състояние да ограничи болката, да подобри подвижността на уязвените стави и да върне нормалния начин на живот на пострадалия. Действието му не зависи от пола или възрастта. Ако обаче сме допуснали положението да се усложни, тогава приемът трябва да е по-продължителен – поне 6 месеца без прекъсване.

Подвижността се подобрява видимо

Д-р Родина Несторова, ревматолог, Ревматологичен център „Св. Ирина“, София

Подвижността се подобрява видимо

– Как Коланол помага при артроза?
При артроза се изхабява хрущялът, който тапицира ставата. Коланол въздейства комплексно – и върху ставния хрущял, и върху околоставните тъкани, с което възстановява подвижността на ставата.

– На какво се дължи ефективността му?
Коланол работи в три посоки едновременно. Интактният колаген, наричан още 3Д колаген, е уникален с това, че стимулира собствената синтеза на колаген, благодарение на което ставният хрущял се възстановява по съвсем нормален начин. Мицеларният куркумин е с противовъзпалителен ефект, а витамините и минералите подхранват ставите. На практика Коланол стимулира самовъзстановяването на ставните и околоставни тъкани.

– Ще изчезнат ли симптомите?
Болката намалява, сковаността изчезва, подвижността се подобрява. От години препоръчвам Коланол и пациентите ми са доволни, защото Коланол възстановява качеството им на живот.
Д-р Родина Несторова, ревматолог, Ревматологичен център „Св. Ирина“, София

Пак мога да карам велосипед

Никола Шрот, 54 г., Германия

Пак мога да карам велосипед

Декември месец 2022 г. едва ходех. Имах болки в левия глезен и в дясното коляно. Боляха ме също така и кокалчетата на пръстите. Препоръчваните болкоуспокояващи почти или въобще не ми действаха. За коледно пазаруване и дума не можеше да става. След разговор с трима ортопеди дойде разочарованието – първият възможен час за преглед беше след 3 месеца. Когато започнах да изпитвам болки дори и в легнало положение и не можех да понасям дори завивката си, не можех да спя по цели нощи. Отчаянието ми растеше. Започнах да търся „спасителен пояс“ в интернет. За мое най-голямо щастие попаднах на Collanol.

Разбира се, бях скептично настроена. В Германия човек може да си го набави само през Амазон. Дали ще ми помогне или само щях си изхарча парите... „От опит глава не боли“, казваше винаги моята баба. И така поръчах три опаковки. След едноседмичен прием не се случи нищо. През втората седмица имах странно усещане в коляното, беше подобно на сърбеж на заздравяваща рана. От този момент нататък болката намаляваше с всеки изминал ден. Днес, вече 8 месеца по-късно, мога да кажа, че съм на 95% без болки. Пръстите ми са съвсем добре. Краката и коленете ме болят само при голямо натоварване. В началото на годината не можех да си помисля, че ще мога да се разхождам и да карам електрически велосипед. Но сега го мога и го правя. Затова съм много щастлива. Който не ми вярва: Работила съм 30 години като градинарка и това е оставило своите следи. Благодарение на Collanol, защото отново мога да правя всичко, което харесвам.
Никола Шрот, 54 г., Германия

Спасение от ревматоидния артрит

Спасение от ревматоидния артрит

Спомняте ли си подутите кокалчета и изкривените пръсти на ръцете на вашата баба или прабаба? Това е „лицето” на ревматоидния артрит. Преди да се види обаче, той се усеща – идва като парене и болка в ставите и околните им мускули. Ако това чувство не е новост за вас, по-добре вземете мерки.

Collanol оказва помощ в този случай като атакува проблема директно в неговата същност – възпалението. Всеизвестен медицински факт е, че куркумата проявява противовъзпалително действие, а иновативната разработка мицеларен куркумин постига цели 185 пъти по-висока бионаличност в сравнение с обикновената куркума на прах. Веднъж обуздал възпалението, Collanol ни дава възможност да си вършим ежедневните задължения както преди.

Държи възпалението под контрол

Д-р Орацио Де Лелис, хирург, Рим, Италия

Държи възпалението под контрол

– По какъв начин Collanol помага при ревматоиден артрит?
Всъщност е известно, че при ревматоидния артрит периферните стави са постоянно възпалени. Това води до деформация и разрушаване на ставния хрущял. Тоест Collanol действа в посока възстановяването на хрущяла, помагайки същевременно да се държи под контрол възпалението, което е истинският причинител на ревматоидния артрит. В допълнение, поддържа в добро състояние ставните връзки, сухожилията ни, които също са били засегнати от ревматоидния артрит.

– А как го постига?
Ефективността му се дължи на две много важни патентовани съставки. Интактният колаген, наричан още неденатуриран, който стимулира организма сам да регенерира увредения хрущял. И специалният мицеларен куркумин, чийто противовъзпалителен ефект е отдавна доказан.

– Как бихте описали Вашия опит?
Ами, всички мои пациенти са очаровани, защото с помощта на Collanol откриват отново нормалността на ежедневието. Продуктът подобрява подвижността, намалява болката и сковаността, особено сутрешната. На практика, моите наблюдения потвърждават резултатите от тези клинични проучвания.
Д-р Орацио Де Лелис, хирург, Рим, Италия

Collanol оправя коленете

Д-р Димитър Иванов, кардиоревматолог, МЦ „Валем“, Варна

Collanol оправя коленете

В кабинета ми ежедневно се сблъскам със случаи на проблеми със ставите. През годините съм прилагал различни подходи, но да облекчиш живота на пациент в това състояние си остана сериозно предизвикателство. Отскоро обаче уверено твърдя, че вече има надеждно средство и това е т.нар. интактен колаген Collanol. Той стимулира организма по имунен път сам да започне възпроизводството на ставния хрущял, а благодарение на мицеларния екстракт от куркума успокоява околните тъкани. Превъзхождайки всичко, познато досега, Collanol се отличи като хондропротектор от напълно ново поколение. Не само клиничните изследвания, но и личният ми опит доказва, че той бързо подобрява подвижността и осигурява нормалната дейност на ставите. Collanol се превърна в моя първи и единствен избор, когато в кабинета ми дойде пациент с дискомфорт в ставите.
Д-р Димитър Иванов, кардиоревматолог, МЦ „Валем“, Варна

Collanol спаси ставите ми

Иванка Ташкова, 69 г., Бургас

Collanol спаси ставите ми

От пет години имам проблеми с костите и ставите, опитвах в началото с различни мазила, след това с таблетки и инжекции, но нищо не помагаше. Изкривиха ми се пръстите на ръцете и не можех да правя нищо. Моя приятелка, лекар ендокринолог, ми препоръча Collanol и аз веднага го взех. Приемах го три месеца и сега се чувствам като преродена. Препоръчвам на всеки, който изпитва дискомфорт в ставите, а аз съм благодарна, защото открих моето спасение.
Иванка Ташкова, 69 г., Бургас

Скъсани кръстни връзки или менискус! Сега накъде?

Скъсани кръстни връзки или менискус! Сега накъде?

Скъсването на менискуса най-често е резултат от травма. В този момент човек изпитва болка (остра или по-слаба), а може и да чуе изпукване. Ставата блокира, става нестабилна, а кракът се подува. Горе-долу същото се случва и при разкъсване на кръстните връзки в коляното. И при двете състояния най-важното е да се вземат своевременни мерки, защото иначе проблемът се задълбочава. Ще продължи да работи „тихичко“, докато един ден не се събудим с износена става (артроза). Нещо, което е можело да бъде предотвратено.

Тъй като менискусът е хрущял, а кръстните връзки представляват съединителна тъкан, те попадат сред групата тъкани, за чието здраве се грижи Collanol. При леки разкъсвания продуктът може да е част от консервативното лечение. Когато обаче травмата е сериозна и налага хирургична намеса, тогава Collanol е незаменим помощник във възстановителния период. С негова помощ травмираната тъкан заздравява по-бързо и за по-кратко време човек е в състояние отново да стъпва и да се движи безпрепятствено.

Резултатите от клиничните проучвания се потвърдиха и в практиката

Д-р Иван Борисов, ортопед-травматолог, МБАЛ „Авис Медика“, Плевен

Резултатите от клиничните проучвания се потвърдиха и в практиката

– Здравейте, д-р Борисов! Какво всъщност е артрозата?
Здравейте, износването на ставния хрущял е естествен процес в хода на напредването на възрастта на човек. Тази загуба на повърхностния слой на ставата бързо води до болезнени функционални нарушения. Артрозата обикновено е процес, който се развива постепенно, в течение на няколко години. Загиването на отделни хрущялни клетки води до образуване на канали и пукнатини. В резултат на това повърхността на хрущяла става неравна и се уврежда все повече при натоварване. Малки парчета могат да се отлепят от хрущяла и това води до дразнене на вътрешната обвивка на ставата и предизвиква възпаления и изливи.

Подвижността се влошава и пациента изпитва все по-силна болка. Болката е основен симптом при артрозата. Тя често кара страдащия да щади ставата и да не я натоварва, което от своя страна води до влошаване на състоянието. Артрозата поразява цялата става, като първичното поражение засяга ставния хрущял. Прочети цялото интервю ТУК

– Какви са основните методи на лечение?
При тежко увредени стави основен метод на лечение в съвременен аспект е ендопротезирането (смяната на ставата с изкуствена такава). Преди пристъпването към такова, при артрози в по-ранни стадии се прилагат неоперативни методи. В тази група влизат промяна на навиците (по отношение спорт, тегло, хранене и др.), използване на помощни средства, физиотерапия и лечебна физкултура. Важно място имат лекарствените средства и хондропротекторите.

Наскоро в нашата практика навлезе обещаващ, иновативен продукт, съдържащ 3D колаген, известен още като интактен колаген. Преимуществото му пред другите колагени е, че индуцира ендогенна (собствена) продукция на необходимия за ставите колаген. Така 3D колагенът, известен у нас с името Collanol, успешно подобрява състоянието на ставния хрущял и забавя износването му. Действието на Collanol е доказано от редица клинични проучвания. Той подобрява подвижността на ставите и позволява по-продължително натоварване.

В допълнение, към ефикасността на Collanol голяма роля има експертно формулирания му състав, в който освен интактния колаген е включен и мицеларен куркумин. Неговата мицеларна форма е с многократно по-висока бионаличност, отколкото обикновената куркума на прах, което го прави и многократно по-ефективен. Прилагайки Collanol в практиката си, видях един обещаващ продукт, с който да помагам на пациентите си. Наблюдаваните резултати са много добри, а това е причина да го прилагам все по-често.
Д-р Иван Борисов, ортопед-травматолог, МБАЛ „Авис Медика“, Плевен

Благодарение на него вече не ми трябват инжекции

Магистър-фармацевт Освалдо Д'Акиоли, дългогодишен директор на аптеката на болница Fatebenefratelli в Рим, Италия

Благодарение на него вече не ми трябват инжекции

– Какво препоръчвате при болка в коляното?
Мога да ви отговоря не само от позицията си на фармацевт, а и на базата на личния ми опит. Дълго време едното коляно ми създаваше проблеми и трудно се движех. Години наред се подлагах на инжекции с хиалуронова киселина, но трябва да си призная, че бяха малко дразнещи и един приятел ми препоръча продукта Collanol. В началото бях леко скептичен, но започнах да го използвам и трябва да кажа, че правейки годишни цикли, вече трета година не ползвам, не си правя инжекции, а използвам продукта, от който съм ентусиазиран. Приемам го редовно, болката изчезна и мога да вървя без затруднения!

– Кога започва да се забелязва ефектът?
При всекиго е различно, според случая. Аз усетих подобрение още след първите капсули. Болката намаля и ставах все по-смел в това да слагам тежестта върху това коляно и да ходя. Правя два терапевтични курса в годината по 3 месеца. Отне няколко месеца, докато постигна удовлетворяващия ме ефект. Пия го регулярно и нямам намерение да спирам, още повече, че ходя много, правя по почти 10 хиляди крачки, не съм диванаджия, не ща да се спирам, защото съм достатъчно динамичен човек и за мен да не ходя би било, така да се каже, краят.

– Имате ли наблюдения и от работата си в аптеката?
Разбира се! Най-често пациентите го приемат при артроза, но имам клиничен опит и при лица с по-различни проблеми, като например при увреди на менискуса. Дава изключително добри резултати както като част от консервативното лечение, така и за постоперативно възстановяване. И пациентите са доволни, затова винаги съм го препоръчвал на всички, които имат проблеми със ставите!
Магистър-фармацевт Освалдо Д'Акиоли, дългогодишен директор на аптеката на болница Fatebenefratelli в Рим, Италия

Остеонекроза и после какво?

Остеонекроза и после какво?

В буквален превод „остеонекроза“ означава смърт на костта. В медицинските документи я наричат още аваскуларна некроза, исхемична костна некроза или инфаркт на костта. Това заболяване започва от костта, но като усложнение от него настъпва увреждане на прилежащия към нея ставен хрущял. Най-често засегната е тазобедрената става, а такава болка не бихте пожелали да изпитва дори най-големият ви враг.

Как би помогнал Collanol ли? Неговото участие при тази диагноза е двупосочно. От една страна, съдържащите се в него витамини и минерали имат пряко отношение към здравето на костите. От друга, интактният колаген се грижи за опазване здравето на ставния хрущял и не позволява на коварния процес да го засегне. Колкото по-навреме е хванат проблемът, толкова шансовете са по-добри. В третирането на заболяването специалистите включват и други средства, а Collanol е важна част от комплексната терапия.

Единствено Collanol стимулира реизграждането на ставите

Д-р Геновей Узунов, невролог, частен кабинет, ул. Войводова №46, Русе

Единствено Collanol стимулира реизграждането на ставите

Ставните заболявания често са придружени с нарушения в дейността и на нервната система. За облекчаване състоянието на пациента се налага прилагането на комплексен подход. Затова, когато медицинският случай е свързан и с дегенеративно ставно заболяване (т.нар. износване на ставите), аз препоръчвам прием на Collanol (Интактен колаген + Мицеларен куркумин). Като човек, който е чул медицинските факти, изнесени от самия откривател на триизмерния колаген в Collanol, аз се уверих в неговата ефективност и трайно действие. Той стимулира самовъзстановяването и регенерирането на хрущялните тъкани. Подходящ е за всички пациенти с артроза и артрит. Препоръката ми е курсът на лечение да е между 3 и 6 месеца, в зависимост от тежестта на проблема. Може да се направи пауза с продължителност до 3 месеца. Наблюдаваните ефекти са много добри и пациентите съобщават за отшумяване на болката още в началото на приема.
Д-р Геновей Узунов, невролог, частен кабинет, ул. Войводова №46, Русе

Усетих ефект още след първите капсули

Магистър-фармацевт Уалид Гандур, Бейрут, Ливан

Усетих ефект още след първите капсули

– Collanol помага ли при болки в ставите?
На мен лично ми помогна. Преди усещах дискомфорт и тежест в лявото си коляно, но след приема на Collanol това напрежение изчезна. Вече се движа спокойно и вървя без затруднения. Като видях колко добре работи, започнах да го препоръчвам и на пациентите си.

– Кога се вижда ефектът?
При всеки човек е различно – зависи от организма и от самото заболяване. Аз усетих ефект още след първите няколко капсули, но за да се отстрани напълно болката, отне два месеца прием. При някои пациенти приемът трябва да е по-дълъг.

– При какви състояния го препоръчвате?
Препоръчвам го силно на пациенти с артроза, защото Collanol успешно възстановява ставния хрущял и премахва болката и сковаността. Продуктът е ефективен и като помощно средство при консервативното лечение на по-особени състояния, каквото например е остеонекрозата.
Магистър-фармацевт Уалид Гандур, Бейрут, Ливан

Разтегнато сухожилие или изкълчване? Възстановяването е важно

Разтегнато сухожилие или изкълчване? Възстановяването е важно

Разтежението е увреждане на сухожилието и разкъсване на неговите влакна, а изкълчването е разместване на ставните повърхности, в резултат на което често пострадват и ставните връзки (лигаменти), и сухожилията. За медицината разликата е голяма, но за пострадалия не е. Болката е еднакво силна, а последствията лоши. Добрата новина е, че сухожилията и ставните връзки представляват съединителна тъкан, за която новооткритият триизмерен колаген се грижи отлично. Стимулирайки усилен процес на естествен синтез на колаген тип II в тялото, той ускорява възстановяването на пострадалите сухожилия и ставни връзки. Процесът наподобява заваряването, при което двата края на скъсаното влакно здраво се спояват. Това възвръща подвижността и човек отново води нормалното си ежедневие.

Collanol е ефективен при напрежение в ставите

Д-р Донка Казакова, специалист по Физикална медицина и рехабилитация, ДКЦ-30 и ДКЦ-11, София

Collanol е ефективен при напрежение в ставите

От около 6 месеца активно препоръчвам Collanol при пациенти със ставен дискомфорт. Натрупаните към момента професионални впечатления за ефективността му са отлични. При пациенти, чиито оплаквания не са от особено сериозен характер, резултатите могат да се появят по-бързо от очакваното. Само 1 капсула дневно осигурява всичко необходимо за трайно подобряване на състоянието на ставите. Дори аз самата и членове на моето семейство приемаме Collanol и сме доволни. Той намалява напрежението в ставите и подобрява функционалната им подвижност.
Д-р Донка Казакова, специалист по Физикална медицина и рехабилитация, ДКЦ-30 и ДКЦ-11, София

Изминавам дълги разстояния

Анна Паола Амати, доктор по биология, Рим

Изминавам дълги разстояния

Изкълчих си глезена след лек инцидент. Консултирах се със специалист и ми беше казано, че изкълчването е увредило сухожилията и връзките. Изписаха ми една торба хапчета, но за съжаление, терапията не даде желания резултат. Накрая реших сама да потърся помощ. Тъй като имам роднина, който е преподавател по медицина, реших да поискам неговия съвет. Препоръча ми да пия специален интактен колаген, наречен Collanol. Купих го и го пия шест месеца без прекъсване. Мога да кажа, че с негова помощ постигнах повече, отколкото с една кола лекарства преди това. Чувствам се отлично и мога и да ходя дълго, без кракът да ми създава проблеми. Като нов е.
Анна Паола Амати, доктор по биология, Рим

На какво Collanol дължи своята ефективност?

Няколко са факторите, които придават на продукта специфични характеристики и определят неговите уникални свойства. От водещо значение са неговият състав, механизмът на въздействие и технологията за производството му.

3D колагенът

Голяма част от ефикасността на продукта се корени във вложения в него колаген. Той представлява патентовано вещество, но по-важното е, че е от тип II и е напълно неденатуриран (със запазена триизмерна спирала на молекулата). Колаген тип II е единственият, който се грижи за ставния хрущял, за сухожилията и за връзките. Това обяснява защо продуктите, съдържащи колаген тип I и тип III, нямат никакъв ефект върху ставите. Допълнителна причина за неуспеха на конвенционалните формули е, че обикновено съдържат хидролизиран колаген. Това означава, че е бил „сварен“ и „накълцан“ и независимо дали се предлага на прах или на шотове той е почти безполезен.

Тялото самó се лекува

Триизмерната структура на интактния колаген обуславя неговия уникален механизъм на въздействие. Доказано е, че към момента 3D колагенът е единственото хранително вещество, което е в състояние да накара тялото самó да „отремонтира“ ставите. Попадайки в тънките черва, той предизвиква имунна реакция, която активира процес на усилено производство на колаген вътре в тялото. Това е естествен процес, при който организмът насочва новопроизведения колаген по вътрешни (ендогенни) пътища към пострадалите места и ги възстановява. По този начин той преодолява един от базовите проблеми, които срещат хидролизираните колагени. Те разчитат на кръвообращението, за да достигнат увредените зони, но ставите не са добре кръвоснабдени. Ето защо 3D колагенът се явява по-добрата възможност за постигане на желания ефект – подмладяване на ставната тъкан.

Мощ

Не по-малък принос за ефикасността на продукта има и необикновената мощ на вложените в него активни съставки. Проведените клинични проучвания потвърждават, че от интактния колаген са достатъчни само 40 mg на ден, за да бъде постигнат желаният благотворен ефект. Изчислено е, че резултатите, получени от тази малка доза, не могат да бъдат постигнати дори и при ежедневен прием на 10 000 mg хидролизиран колаген. Принос по отношение на мощността има и специалният мицеларен куркумин, който е патентована немска разработка. Тъй като куркумата не се усвоява от човешкия организъм, куркуминът е приведен до наночастици. Лабораторни тестове показват, че той постига най-високи нива на бионаличност в кръвообращението – цели 185 пъти повече от обикновената куркума на прах. Всичко това обяснява защо силата на 1 капсула Collanol се равнява на това да бъдат изпити 15 таблетки наведнъж (12 броя 400-милиграмови таблетки с куркуминоиди + 3 огромни таблетки с общо съдържание на 3600 mg хондроитин и 4500 mg глюкозамин).

Тялото самó се лекува

Триизмерната структура на интактния колаген обуславя неговия уникален механизъм на въздействие. Доказано е, че към момента 3D колагенът е единственото хранително вещество, което е в състояние да накара тялото самó да „отремонтира“ ставите. Попадайки в тънките черва, той предизвиква имунна реакция, която активира процес на усилено производство на колаген вътре в тялото. Това е естествен процес, при който организмът насочва новопроизведения колаген по вътрешни (ендогенни) пътища към пострадалите места и ги възстановява. По този начин той преодолява един от базовите проблеми, които срещат хидролизираните колагени. Те разчитат на кръвообращението, за да достигнат увредените зони, но ставите не са добре кръвоснабдени. Ето защо 3D колагенът се явява по-добрата възможност за постигане на желания ефект – подмладяване на ставната тъкан.

Мощ

Не по-малък принос за ефикасността на продукта има и необикновената мощ на вложените в него активни съставки. Проведените клинични проучвания потвърждават, че от интактния колаген са достатъчни само 40 mg на ден, за да бъде постигнат желаният благотворен ефект. Изчислено е, че резултатите, получени от тази малка доза, не могат да бъдат постигнати дори и при ежедневен прием на 10 000 mg хидролизиран колаген. Принос по отношение на мощността има и специалният мицеларен куркумин, който е патентована немска разработка. Тъй като куркумата не се усвоява от човешкия организъм, куркуминът е приведен до наночастици. Лабораторни тестове показват, че той постига най-високи нива на бионаличност в кръвообращението – цели 185 пъти повече от обикновената куркума на прах. Всичко това обяснява защо силата на 1 капсула Collanol се равнява на това да бъдат изпити 15 таблетки наведнъж (12 броя 400-милиграмови таблетки с куркуминоиди + 3 огромни таблетки с общо съдържание на 3600 mg хондроитин и 4500 mg глюкозамин).

Двойната капсула

От значение за удовлетворяващите резултати е и патентованата технология DUOCAP™ (капсула в капсула), използвана за производството на продукта. Нейният най-голям плюс е таргетираното освобождаване, благодарение на което вложените вещества отиват директно по техните местоназначения. Мицеларният куркумин се освобождава в стомаха, след което преминава по цялата дължина на червата, а това му осигурява пълноценно усвоява в тялото. 3D колагенът достига тънките черва невредим и там оказва своето въздействие.

Резултатът надминава очакванията

Проф. Мариано Марота, специалист по „Фармацевтична химия и технология“, Рим, Италия. Преподавател в университетите в Павия, Ферара, Палермо, Салерно и Киети. Президент е на Национална асоциация на фармацевтичните химици и технолози A.N.C.T.F.

Резултатът надминава очакванията

– Какво прави продуктите в двойна капсула толкова специални?
Именно двойното капсулиране, тази нова фармацевтична концепция, с която биват преодолени няколко недостатъка на конвенционалните формули. На практика DUOCAP™ продуктите, именно възползвайки се от капсулата в капсула, успяват да действат по-бързо и ефектът им е по-силен, тъй като биват освободени в отделни органи в правилните моменти.

– Как го постигат?
Благодарение на бързината на действието, дължаща се на двуетапното разтваряне на капсулите. Всяко полезно вещество пристига точно на местопредназначението си, където ще бъде максимално използвано. По-добрият ефект пък се дължи на двойната защита, осигурена от двете капсули. Естествената потентност на съставките е запазена и всяка успява да даде най-доброто от себе си.

– Всички ли могат да пият тези продукти?
Ами, да. Фактически, те са с натурален произход и се приемат добре от организма. Не дразнят стомаха и не взаимодействат с лекарства, така че могат да бъдат приемани и от лица, които ежедневно вземат други лекарства.
Проф. Мариано Марота, специалист по „Фармацевтична химия и технология“, Рим, Италия. Преподавател в университетите в Павия, Ферара, Палермо, Салерно и Киети. Президент е на Национална асоциация на фармацевтичните химици и технолози A.N.C.T.F.

Интересно е също така какво казва за своето изобретение самият откривател на 3D колагена – американският имунолог д-р Джим Луго, който даде специално блицинтервю.

Д-р Джим Луго, имунолог, САЩ

В какво се изразява превъзходството на Collanol, който съдържа UC-II®, пред продуктите с обикновен колаген?
Смятам, че има две причини, поради които неденатурираният UC-II® колаген тип II превъзхожда останалите конвенционални видове колаген. Първата е свързана с това, че дозата е много малка и приемът се осъществява само веднъж дневно. Втората причина засяга резултатите от клинични изследвания, които недвусмислено сочат, че е налице полза от приема на UC-II®.

Ефективността на специалния неденатуриран колаген UC-II® в Collanol е оценена с клинични изследвания. Какво показват те?
Клиничните изследвания показват, че при прием на 40 mg UC-II® веднъж дневно (точно толкова са вложени в 1 капсула Collanol – бел. авт.), в рамките на 30 дни започва да се усеща значително подобрение при симптоми, свързани с болки в ставите на коленете и трудна подвижност. С времето това подобрение се увеличава.
Д-р Джим Луго, имунолог, САЩ

Пред камерата застана и Франк Беенам, който ръководи немската компания, разработила мицеларния куркумин в Collanol.

Франк Беенам, изпълнителен директор на AQUA NOVA, Германия

Какво беше предизвикателството, накарало компанията ви да разработи мицеларния куркумин?
Известно е, че куркуминът е здравословна хранителна съставка. За съжаление трябва да изядете големи количества, за да се стигне до ползи от този растителен екстракт. Поради тази причина ние се опитваме да подобрим силата му чрез мицеларната технология.

Мицеларният куркумин е разработен в Германия. Да разбираме ли, че той притежава всички гаранции за немско качество?
Така е. Осъществяваме го в нашия модерен завод в Дармщат. Това е най-чистият продукт, златният стандарт за извлечен от куркума куркумин в целия свят! Горди сме с това, че го произвеждаме в Германия.
Франк Беенам, изпълнителен директор на AQUA NOVA, Германия

 

Collanol в сравнение с други вещества, използвани при ставни проблеми


3D колаген
(Collanol)

• Клинично доказан ефект
• Трайни и устойчиви резултати
• Облекчава болката
• Подобрява подвижността
• Намалява сковаността
• Стимулира синтез на колаген в тялото
• Има противовъзпалителен ефект
• Ефикасен при ниски дози (40 mg)
• Ефикасен независимо от възрастта
• Само 1 капсула на ден
• Уникален механизъм на действие
• Кара имунната система да задейства изграждането на нов хрущял
• Без странични ефекти
• Непокътната колагенова молекула
• Без термична обработка
• Без химична обработка
• Патентован процес на производство
• Стабилно качество на всяка партида
• Доказан произход
• Вписва се лесно в ежедневието на пациентите
• Модерен подход
• Без ГМО, лактоза, глутен, захар и консерванти

Колаген
хидролизат

• Недоказани здравни ползи
• Не повлиява болката
• Не стимулира синтез на колаген
• Няма противовъзпалително действие
• Огромни дневни дози (над 25 000 mg)
• Компрометиран механизъм на действие
• Предполага се, че чрез кръвта колагенът ще стигне до ставите, но те не са кръвоснабдени
• Трудно се дозира, когато е на прах в буркани
• Когато е дозиран във флакони, производителите често пишат общото тегло на флакона, а не това на чистия колаген в него
• Разрушена колагенова молекула
• Термична обработка (сваряване)
• Ензимна обработка (накълцване)
• Променливо качество на всяка партида
• Неясен произход на суровината (често е от Китай)
• Остарял подход
• Съдържа допълнителни вещества (Е-та)

Глюкозамин
и хондроитин

• Вариращи клинични резултати
• Краткотраен ефект
• Не стимулира синтез на колаген
• Няма противовъзпалително действие
• Високи дневни дози (над 2700 mg)
• Необходими са минимум 3 огромни таблетки на ден
• Има странични ефекти
• Компрометиран механизъм на действие
• Предполага се, че чрез кръвта веществата ще стигнат до ставите, но те не са кръвоснабдени
• Отдавна остарял подход
• Липса на лекарска подкрепа
• Слабо приложение в практиката
• Съдържа допълнителни вещества (Е-та)

 

Можете да откриете Collanol в най-близката аптека или на   bemore.shop

Повече информация за Collanol може да намерите ТУК >>>

 


*Резултатите са описани в статията „Efficacy and tolerability of an undenatured type II collagen supplement in modulating knee osteoarthritis symptoms: a multicenter randomized, double-blind, placebo-controlled study“, която е достъпна онлайн тук: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26822714/